Νέοι και Εκπαιδευτικό Σύστημα

 ΄΄Επιβάλουμε στους Νέους ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απαιτεί μεγάλη και καθημερινή απασχόληση και έχει δυσανάλογη δυσκολία των μαθημάτων σε σχέση με τη βιολογική τους ανάπτυξη ! Έτσι προκαλείται τεράστια διαταραχή των Νέων στα εγκεφαλικά και όχι μόνο κύτταρα , αφού διαταράσσεται η ανάπτυξη των κυττάρων αυτών ( πχ η ανάπτυξη της μυελίνης )

Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, έχουν πολλούς τρόπους αντιδράσεως και άμυνας σε ότι τους προκαλεί εγκλωβισμό και πίεση που φέρνει τη δυσφορία ! Οι Νέοι όμως , που δεν έχουν δυνατότητα διαφυγής από αυτό το ασφυκτικό εκπαιδευτικό σύστημα, τελικά, λόγω της μη ισορροπημένης ανάπτυξης, παραμένουν, συχνά, ανώριμοι ! Ανώριμοι στη σκέψη, την αντίδραση και τη πράξη ( καταστροφή δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών, αμαύρωση επετείων ήθους και σεβασμού κλπ. )

Πιέζουμε τους Νέους να μάθουν πολλαπλά εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα, όταν , οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, έχουν ειδικευτεί σε ένα μόνο αντικείμενο Και μη ξεχνάτε ότι οι μεγάλοι, συνήθως, απασχολούν το μυαλό τους τις ελεύθερες ώρες τους με μία κακής ποιότητας τηλεόραση και μόνο !

Πως θα διδαχτούν οι Νέοι χωρίς τα ηθικά παραδείγματα Ζωής των μεγαλύτερών τους ;

Οι Νέοι πρέπει να μαθαίνουν βιώνοντας χαρά και ευχαρίστηση …. Τους άλλους τρόπους μάθησης , οι μεγαλύτεροι , αν μπορούν , ας τους κρατήσουν για τον εαυτό τους και τον ρηχό, για κάποιους , κόσμο τους !!! ΄΄
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ