Η Ουράνια Ψυχή η Αγάπη και ο Μικρό-κοσμος




 ΄΄ Ο άνθρωπος ονομάζεται μικρό-κοσμος επειδή έχει μέσα του όλα όσα περιέχονται στον ευρύτερο Κόσμο. Μπορεί στον Άνθρωπο να διακρίνει κανείς το σώμα που γεννιέται από την ανάμειξη των στοιχείων , το θείο πνεύμα, τη ζωή των φυτών αλλά και την αισθητικότητα των ζώων μαζί με τη σκέψη τους . Μπορεί στον Άνθρωπο να διακρίνει κανείς τη νόηση των Αγγέλων και την εικόνα του Θεού !

Η φυτική ζωή πραγματοποιεί στον Άνθρωπο όλα εκείνα τα έργα που πραγματοποιεί και στα φυτά όπως είναι η θρεπτική και αναπαραγωγική λειτουργία , και μετά, η ανάπτυξη.
Υπάρχει στον Άνθρωπο η σκέψη των ζώων και η δυνατότητα , όπως σε εκείνα, της άμεσης αίσθησης , έστω σε μικρότερη, κάτι φορές, ένταση !
Υπάρχει όμως και μία Ουράνια Ψυχή προικισμένη με Λογική, ικανότατη να συμμετέχει στην Αγγελική Διανόηση και τον Θείο Νου !
Ο Άνθρωπος μπορεί να κατέχει την αλήθεια όλων των πραγμάτων ενωμένων σε Μία Αλήθεια !
Γιατί η Φύση τύλιξε τον Άνθρωπο με αγάπη, και αφού τον γέμισε και ενώθηκε μαζί του βαθιά και ολοκληρωτικά, τον προίκισε τόσο ,ώστε ο κάθε ουράνιος ξεχωριστός κυρίαρχος, τον έκανε κομμάτι της τάξης του !
Να γιατί ο Άνθρωπος ονομάζεται μικρό- κόσμος ! Γιατί είναι ο Δεσμός, το σημείο σύγκλισης και η έσχατη τελειότητα του σύμπαντος μεγάλου- Κόσμου ! ''


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ