Φανατισμός : Υπάρχει Θεραπεία ;



'' Ο Φανατισμός είναι Παθολογία της Ψυχής και δεν μπορεί να καταπολεμηθεί !  Το να  καταπιέσεις ένα Φανατικό άνθρωπο να αποδεχτεί την ανοησία των θεωριών του , έστω με λογικά επιχειρήματα , δεν θα εξυπηρετήσει  σε τίποτα και ίσως χειροτερεύσει τη κατάσταση ! Άλλωστε μία οποιαδήποτε διαμάχη ή προστριβή  με ένα Φανατικό, μπορεί να τον προκαλέσει ακόμη περισσότερο !

Οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες δεν μπορούν να διαψευσθούν με λογικά επιχειρήματα ! Και αυτό γιατί αυτές, δεν ανήκουν στη σφαίρα της Λογικής ! Οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες ανήκουν στη σφαίρα του Πάθους !

Όταν ο φανατισμός μολύνει το νου , η αρρώστια που προκαλείται είναι σχεδόν αθεράπευτη !

Οι Νόμοι και οι εξαγγελίες τιμωρίας και ποινών  σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να βοηθήσουν γιατί είναι σαν να ανακοινώνετε ένα Μαθηματικό Θεώρημα  σε άτομο με νοητική υστέρηση  !

Δυστυχώς,  η Ιστορία του κόσμου είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν ότι θα διεκδικήσουν τον Παράδεισο όταν προκαλέσουν αιματοκύλισμα ! Και δυστυχώς , το προκάλεσαν !

 Μόνο η Φιλοσοφία , καθώς (και αν) θα διαδίδεται από τον  ένα τόπο  στον  άλλο, θα μπορέσει να κατευνάσει τις κακές συνήθειες και να αποτρέψει το ξέσπασμα του κακού ! Αλλά αυτό ,με προνοητική διάθεση, με πρόβλεψη , και,  κυρίως με κόπο ! ''

 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ