Ο αρρωστημένος Φόβος

<<Ο Φόβος είναι ένα Φυσικό συναίσθημα που χαρακτηρίζει όλα τα έμβια όντα και, επομένως , και τον Άνθρωπο !
Ο φυσιολογικός Φόβος , είναι σύμμαχος της Ζωής αφού, προστατεύει και κινητοποιεί μηχανισμούς που θα εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας κατά το δυνατόν, σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται. .
Όμως επειδή η εποχή μας χαρακτηρίζεται από γρήγορες και συνεχείς μεταβολές, είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να προλάβει να αφομοιώσει τις νέες καταστάσεις και έτσι ,συνηθίζοντας σε νέες συμπεριφορές ,να χαλαρώσει και να απολαύσει τη ζωή με τις ηδονές και την ομορφιά της !
Έτσι, δημιουργείται στο μυαλό του ανθρώπου ο αρρωστημένος Φόβος ως μία προσπάθεια να ελέγξει το μέλλον, το μέλλον για το οποίο το μόνο που γνωρίζει είναι ότι, ίσως , δεν θα υπάρξει ποτέ!...
Γιατί, να θυμάστε ότι το παρελθόν υπήρξε ,δηλαδή δεν υπάρχει σήμερα , και το μέλλον δεν σας ανήκει για να το διαχειριστείτε όπως ακριβώς θα θέλατε ! Ο μοναδικός χρόνος στον οποίο ζείτε, είναι το παρόν!
Για να αντιμετωπίσετε τον Φόβο καλλιεργήστε την αυτοπαρατήρηση, δηλαδή την επικοινωνία με τον εσωτερικό σας εαυτό !
Έτσι , και με τη βοήθεια της Λογικής, θα αποκτήσετε το Θάρρος που θα σας δώσει η Πραγματική Γνώση της κατάστασης, χωρίς υπερβολές και προκατάληψη, ,ώστε να συνεχίσετε τον αγώνα που ομορφαίνει τις Νίκες σας και τη Ζωή >>

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ